Türkiye'nin olası Suriye harekatı öncesi ABD-YPG iş birliği artıyor

Türkiye'nin olası Suriye harekatı öncesi ABD-YPG iş birliği artıyor

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon, Türkiye'nin olası Suriye harekatı öncesi YPG kontrolündeki bölgelerde askeri varlığını sıklaştırıyor.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçleri, YPG kontrolü altında olan bölgelere askeri teçhizat yığdı ve söz konusu bölgelerde IŞİD hücrelerine karşı tutuklama kampanyaları başlattı.

Koalisyon Suriye'deki operasyonları kapsamında kuruluşunun 93. ayında ülkedeki varlığını sürdürürken, 23 Mayıs'tan 20 Haziran'a kadar ki dönemde askeri ve lojistik teçhizat taşıyan 190 tır ve askeri aracı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgelerinden YPG kontrolündeki alanlara aktardı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) haberine göre, koalisyonun YPG bölgelerinde askeri varlığını pekiştirmesinin yanı sıra örgüt ile birlikte IŞİD hücrelerine karşı yürüttüğü baskınlarda Deyrizzor, Haseke, Rakka ve Halep'te 19 kişiyi gözaltına aldı.

Koalisyonun YPG ile sürdürdüğü baskınlar sırasında IŞİD hücrelerine havadan indirme operasyonları gerçekleştirildi.

ABD'nin geçtiğimiz gün Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus yakınlarında gerçekleştirdiği bir indirmesinde IŞİD'in üst düzey bir liderinin yakalandığı ve gözaltına alınarak bölgeden götürüldüğü kaydedilmişti.

ABD'nin bölgedeki baskın kampanyalarını artırmasının IŞİD hücrelerini teyakuza geçirdiği ve birçoğunun konum değişikliğine gittiği, bunun da koalisyonun operasyonlarının durmasına sebep olduğu bildirildi.

Öte yandan koalisyon güçlerinin son zamanlarda askeri tatbikatları artırdığı bilgisi paylaşıldı.

ABD askeri yetkililerinin mayıs ayı başlarında Ayn el Arab (Kobani), Rakka ve Tabka kentlerini ziyaret edip, gözlemler gerçekleştirdiği ve YPG güçleriyle, söz konusu bölgelerde yeniden askeri güç varlığının sağlanması konusunda anlaştığı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.