ABD, Esed ve İran YPG kontrolündeki bölgelere askeri sevkiyat yapıyor

ABD, Esed ve İran YPG kontrolündeki bölgelere askeri sevkiyat yapıyor

Esed rejimi ve İran destekli milislerin Halep kuzeyindeki YPG kontrollü bölgelere askeri takviyeleri sürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) bildirdiğine göre, Esed rejimi ordu güçleri ve İran destekli milislerden oluşan bir bölük, Halep kuzeyindeki YPG noktalarına sevk edildi.

Esed rejimi askeri güçlerinin bir süredir söz konusu bölgeye tank, ağır silah ve askeri araç gibi takviyeler yaptığı biliniyordu.

SOHR'ın bölge kaynaklarından aktardığına göre, Halep kuzeyinde Minnağ hava üssüne, El Bab şehrinin cephe hatlarına yakın mevzilere ve Şirava bölgesindeki çatışma noktalarına ulaştırılan son takviyede, 42 askeri jip, tam teçhizatlı askerler ve askeri personel taşıyıcının yer aldığı bildirildi.

ABD'nin YPG bölgelerine takviyeleri sürüyor

Öte yandan, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerine ait konvoyun, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) kontrolündeki el Velid sınır kapısı üzerinden geçerek Suriye'nin kuzeydoğusuna ulaştığı bildirildi.

Koalisyona ait askeri malzemeler, yakıt ve lojistik malzemeler taşıyan 40 adet kamyonun Suriye'nin kuzey ve doğusundaki üslere ulaştığı ifade edildi.

Koalisyon, 23 Mayıs'tan 20 Haziran'a kadarki dönemde askeri ve lojistik teçhizat taşıyan 190 tır ve askeri aracı, IKBY bölgelerinden YPG kontrolündeki alanlara aktarmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.