Esed rejimi YPG kontrolündeki bölgelere asker yığıyor

Esed rejimi YPG kontrolündeki bölgelere asker yığıyor

Türkiye'nin Suriye kuzeyine olası operasyonu öncesinde PKK'nın Suriye kolu YPG ve Esed rejimi güçlerinin iş birliğinde gelişmeler yaşanıyor.

Rejim güçlerinin bir süredir Suriye kuzeyindeki YPG kontrolündeki bölgelere askeri sevkiyat yaptığı ve birlik konuşlandırdığı biliniyor.

Yerel kaynakların YPG yetkililerine dayandırdığı habere göre, Esed rejim güçlerine ait askeri konvoylar son olarak Rakka ilindeki Ayn İsa ve Halep ilindeki Ayn el Arab (Kobani) kasabalarına yerleştirildi.

Söz konusu iki kasabaya ağır silahlar beraberinde takviye edilen yüzlerce Esed rejimi askerinin bölgede savunma gücü oluşturabileceği aktarılıyor.

Suriye kuzeyine gelen Esed rejimi birlikleri arasında rejimi iç ve dış tehditlerden korumakla görevli 4. Zırhlı Tümeni, 7. ve 28. Piyade Tümenleri bulunuyor.

Suriye kuzeyine daha fazla rejim askeri personeli sevk edilecek

Kaynaklar ayrıca, Esed rejimine bağlı yüzlerce askerin ise önümüzdeki günlerde Halep ilinde Fırat nehrinin 30 kilometre batısında bulunan Menbiç ve çeşitli bölgelere aktarılacağını ifade ediyor.

Bu "önlemlerin" Türkiye'nin Suriye kuzeyine olası operasyonu öncesinde rejim güçleri ile YPG arasında gerçekleşen askeri mutabakat altında gerçekleştiği belirtiliyor.

Tel Rıfat'ın rejim güçlerine bırakıldığı iddiası

Türkiye'nin olası Kuzey Suriye operasyonunun hedefindeki bölgelerden biri olan Tel Rıfat'ın PKK'nın Suriye kolu YPG tarafından Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldığı iddia edilmişti.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan görüntülerde Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimi güçlerinin YPG kontrolündeki Tel Rıfat'a çok sayıda askeri araç sevkiyatı yaptığı tespit edilmişti.

Rejim güçleri ve YPG arasında hangi konular görüşülmüştü?

Türkiye'nin olası Suriye harekatını duyurmasının ardından YPG ve Esed rejimi yetkilileri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirmişti.

YPG ve Esed rejimi heyeti arasında düzenlenen toplantılarda, taraflar Türkiye'nin Suriye kuzeyine olası operasyonuna karşı iş birliği yapma kararı aldı.

Rejim güçlerinin özellikle, Tel Rıfat'ın da içerisinde bulunduğu ve Türkiye'nin harekat düzenlemesi beklenen bölgelerin savunulması konusunda YPG'ye askeri destek sağlamayı taahhüt ettiği vurgulanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum