Esed rejiminden Türkiye'ye tehdit: Olası bir saldırıya karşı koyacağız

Esed rejiminden Türkiye'ye tehdit: Olası bir saldırıya karşı koyacağız

Esed rejimi, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik herhangi bir harekat gerçekleştirmesi durumunda buna karşı hazır durumda olduklarını öne sürdü.

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimine bağlı ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Türkiye tarafından Suriye'ye yönelik gerçekleşecek herhangi bir saldırıya karşı konulacağı ifade edildi.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansının askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre komutanlığın açıklamasında Türkiye'nin son günlerde Suriye topraklarındaki hareketliliğine dikkat çekildi.

Türkiye'nin Esed rejimi güçlerine ve bölgelerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğine dair iddiaların bulunduğu açıklamada, "rejim güçlerinin Türkiye'nin ve onun desteklediği muhalif grupların herhangi bir saldırısına karşı çıkma konusunda hazır durumda olduğu" belirtildi.

Haberde ayrıca Türkiye'nin son zamanlarda Haseke, Halep ve Rakka illerinde saldırılarını artırdığı ifade edildi.

Türkiye'ye ait SİHA'lar geçtiğimiz günlerde Tel Rıfat kırsalında Esed rejimine bağlı unsurlarını hedef almıştı.

Türkiye'nin Suriye kuzeyine operasyon duyurusunu yapmasının ardından Esed rejimi güçleri YPG ile anlaşmalar yapmış ve Tel Rıfat'ta hareket özgürlüğü talep etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.