Suriye'de Dürziler Esed rejimi güçlerine karşı ayaklandı

Suriye'de Dürziler Esed rejimi güçlerine karşı ayaklandı

Esed rejimi güçleri ile bağlantılı bir grubun Suriye'nin güneybatısındaki Süveyda'da birkaç kişiyi gözaltına alması sonrası bölgede gerilim arttı.

Esed rejimi askeri istihbarat şubesi ile bağlantılı Raci Felahut liderliğindeki Fecr Kuvvetleri mensuplarının geçtiğimiz günlerde Suriye güneybatısındaki Süveyda ilindeki Şam-Süveyda otoyolunda halktan birkaç kişiyi alıkoyması tepkiyle karşılandı.

Dürzilerin çoğunluğu oluşturduğu Süveyda ilinde halk, Şam-Süveyda otoyolundaki kontrol noktalarında gereksiz zorluk çıkartan Esed rejimi destekli Fecr Kuvvetleri üyelerinin faaliyetlerini protesto etti.

Süveyda'daki Dürzi topluluğunun başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bölgedeki halk, Fecr Kuvvetleri mensuplarına karşı protestolar ve saldırılar gerçekleştirmeye çağrıldı.

Protestoların ardından tansiyonun yükseldiği bölgede yerel gruplardan Rical el Kerame Hareketinin Salim ve Atil kasabalarındaki rejim güçleri ile bağlantılı gruplara yönelik saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi. Meydana gelen çatışmalarda iki tarafta da ölü ve yaralılar olduğu ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin haberine göre Rical el Kerame Hareketinin saldırılarında Esed rejimi güçleri ile bağlantılı 9 kişi öldürüldü.

Rical el Kerame Hareketinin ve diğer yerel grupların öncülüğünde Esed rejimi bağlantılı güçlerin noktalarına düzenlenen saldırılarda ayrıca bu güçlerden birçok kişi yerel gruplara teslim oldu.

Rejim güçleriyle bağlantılı Fecr Kuvvetleri'nin teslim olan üyeleri, grubun silahlı mensuplarına aylık 400 ila 500 bin Suriye lirası verildiğini ve ayrıca kendilerine Captagon gibi uyuşturucu maddelerinin de temin edildiğini söyledi.

Esed rejimi güçlerinin ve İran destekli milislerin Suriye üzerinden Captagon ticareti yaptığı biliniyor.

Bölgeden son gelen bilgilere göre Fecr Kuvvetleri lideri Raci Felahut'un yakalandığı iddia edildi.

Süveyda'da çatışmaların halen sürdüğü bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.