Esed rejiminden Suriye kuzeyinde YPG bölgesine askeri takviye

Esed rejiminden Suriye kuzeyinde YPG bölgesine askeri takviye

Türkiye'nin Suriye kuzeyine yönelik olası harekatı öncesinde taraflar söz konusu bölgeye yönelik asker sevkine devam ediyor.

Beşar Esed rejimine bağlı güçler, Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye destekli Suriyeli muhalif grupların bulunduğu mevzilere yakın noktalara yeni askeri takviyeler gerçekleştirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin haberine göre Esed rejimi güçleri, Haseke'nin kuzeybatısında bulunan Tel Temr kırsalında cephe hatlarına yeni askeri birlikler ve ağır silahlar sevk etti.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki cephe hatlarında rejim güçleri ile muhalif gruplar arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Öte yandan İran destekli milislerin de Halep kuzeyine daha fazla asker yerleştirmesinin yanı sıra Rusya'nın da Ayn el Arab (Kobani) bölgesindeki havaalanı içerisinde çok sayıda kontrol noktası inşa ederek yeni askeri birlikleri bu noktalara aktardığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.