İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail'in Suriye'de özellikle başkent Şam olmak üzere çeşitli bölgelerde Esed rejimi güçlerine ve İran destekli milislere yönelik hava saldırıları sürüyor.

İsrail'in Suriye'de başkent Şam ve çevresine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) haberine göre İsrail, dün akşam saatlerinde Şam kırsalında İran destekli milislerin konuşlu bulunduğu Seyyide Zeyneb bölgesini ve Şam Uluslararası Havalimanı'nı vurarak 2022 yılında Suriye'ye yönelik 32'nci saldırısını gerçekleştirmiş oldu.

Haberde, İsrail'in Şam Uluslararası Havalimanı yakınına ve Şam çevresine düzenlediği saldırıda Lübnan Hizbullah'ına bağlı olduğu düşünülen kimliği belirsiz iki silahlı kişinin öldüğü bilgisi yer aldı.

Saldırılarda ayrıca Hizbullah'a ait silah deposunun tamamen imha edildiği ileri sürüldü.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansına göre, İsrail saldırılarında iki Esed rejimi ordu personeli yaralanırken bölgede maddi hasar meydana geldi.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Esed rejimi ve İran destekli milislere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.