İsrail, İran'a karşı Beyrut Havalimanı'nı vurabilir

İsrail, İran'a karşı Beyrut Havalimanı'nı vurabilir

İsrailli kaynaklar, İran'ın silah tedariki için Beyrut Havalimanı'nı kullanması halinde buranın bombalanabileceğini ifade ediyor.

Sürekli olarak İran'ı tehdit eden İsrail, Tahran rejiminin silah sevkiyatı için Lübnan'daki Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nı kullanması halinde burayı vurmakla tehdit etti.

Şarkul Avsat'ın İngilizce servisinde yer alan habere göre, İsrail, İran'ın "yeni silah kaçakçılığı girişimleri" için Beyrut Havalimanı'nı kullanma planları içerisinde olduğuna dair haberlerin farkında.

İsrail'in Suriye'de İran'ın silah sevkiyatı için kullandığı rotaları vurmasının ardından Tahran yönetiminin yönünü Lübnan'a çevirdiği iddia ediliyor.

Kaynaklara göre İsrail, İran'ın sivil uçuşlar aracılığıyla Beyrut'a "silah kaçırma girişimlerine" karşı incelemeler yürütüyor.

İsrail'deki kaynaklar, İran destekli Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın iki hafta önce Suriye'de Beşar Esed ile yaptığı görüşmeleri, söz konusu girişimlerle ilişkilendiriyor.

İddialara göre Nasrallah ve Esed arasında yapılan görüşmelerde, İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırıları sebebiyle bu ülkede bulunan İran destekli milislerin ve Hizbullah'ın karşı karşıya kaldığı çeşitli zorluklar masaya yatırıldı.

İsrailli kaynaklar, İran'a ait silahların Beyrut havalimanı bağlantısıyla farklı yerlere nakledilmesi durumunda bu olaya oldukça sert çıkılacağını ve askeri saldırılarla karşılık verileceğinden bahsediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.