İsrail'de çeşitli suçlardan hüküm giymiş kişiler bakan olabilecek

İsrail'de çeşitli suçlardan hüküm giymiş kişiler bakan olabilecek

İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) çeşitli suçlardan hüküm giymiş kişilerin bakan olmasını onaylamasıyla, vergi kaçakçılığından suçlanan Aryeh Deri'nin bakan olabileceği sonucuna varıldı.

(Fotoğraf:knesset.gov.il)

İsrail Parlamentosu (Knesset) çeşitli suçlardan hüküm giymiş ancak hapis cezasına çarptırılmamış kişilerin bakan olarak görev almasını onayladı.

Buna göre, vergi kaçakçılığından suçlanan Ultra Ortodoks Yahudi partilerden Şas lideri Aryeh Deri, bakan olabilecek. Deri'nin hükümet döneminin ilk evresinde İçişleri ve Sağlık Bakanı, ikinci evresinde ise Maliye Bakanı olması düşünülüyor.

Netanyahu'nun önündeki son engel de kalktı

Knesset'in hapis cezasına çarptırılmamış kişilerin bakan olarak görev almasını onaylaması, Aryeh Deri'nin kabinede yer almasının önünün açılmış olması dolayısıyla Binyamin Netanyahu'nun hükümet kurması önündeki son engellerin de kalkmış olduğu belirtiliyor.

İsrail parlamentosu ayrıca iki bakanın aynı bakanlık ofisinde görev yapmasına izin veren yasayı onayladı. Söz konusu yasaya göre, aşırı sağcı Dindar Siyonist Partisi lideri Bezalel Smotrich veya onun işaret edeceği bir kişi, Savunma Bakanlığı bünyesinde İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'yı yöneten ofisin başına geçebilecek.

Yasanın Smotrich'e 500 bin Yahudi yerleşimcinin ve 300 bin Filistinlinin yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria'nın C Bölgesinin kontrolü vereceği belirtiliyor. C Bölgesi, Batı Şeria'nın yüzde 60'ını oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.