Yemen'de 2022 yılı da yüzlerce sivilin ölümüyle geride kaldı

Yemen'de 2022 yılı da yüzlerce sivilin ölümüyle geride kaldı

İnsan Haklarına Yönelik İddia Olunan İhlalleri Soruşturma Ulusal Komisyonu, 2022 yılında Yemen'de çatışmalar sonucunda 82'si çocuk, 35'i kadın en az 447 sivilin öldürüldüğünü duyurdu.

2022 yılının başından bu yana en az 447 sivilin öldürüldüğü açıklandı.

İnsan Haklarına Yönelik İddia Olunan İhlalleri Soruşturma Ulusal Komisyonu (NCIAVHR) perşembe günü yayımladığı bir raporda, Taiz, Hudeyde, Ed Dali, Marib ve Lahic illeri başta olmak üzere Yemen genelinde 3 bin 411 insan hakkı ihlali gerçekleştiğini ilan etti.

Yemen'de 2022'de yapılan hak ihlalleri arasında sivillerin öldürülmesi, yaralanması, sakat bırakılması, işkence yapılması ve zorla yerinden edilmesinin yanı sıra mahkeme emri olmadan gözaltı, sivillerin yaşadığı evlerin bombalanması, çocukların silah altına alınması, dini, tıbbi ve kültürel merkezlere saldırılar, özel mülklerin yıkılması ve yağmalanması, kadınların özgürlüklerinin kısıtlanması ve cinsel şiddet yer aldı.

Raporda, insan hakları ihlallerinden çatışmaların tüm tarafları suçlu bulunurken Ocak-Aralık 2022 tarihleri arasında Yemen'de yaşanan çatışmalar sonucunda 82'si çocuk, 35'i kadın en az 447 sivilin öldürüldüğü duyuruldu.

Raporda ayrıca çatışmalar neticesinde 212'si çocuk, 84'ü kadın 891 sivilin yaralandığı bilgisine yer verildi.

Birleşmiş Milletler, Yemen iç savaşının başladığı 2014 yılından bu yana ülkede 370 binden fazla kişinin öldüğünü açıklamıştı.

2014 yılından bu yana savaşın devam ettiği Yemen'de salgın hastalıklar ve temel gıda maddelerine ulaşımdaki zorluklar nedeniyle birçok insan yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.