Yemen'de Birleşmiş Milletler konvoyuna saldırı

Yemen'de Birleşmiş Milletler konvoyuna saldırı

Yemen'in doğusunda Birleşmiş Milletler'e ait bir konvoya düzenlenen silahlı pusuda, Suudi Arabistan destekli Yemen ordusundan 2 personelin öldüğü açıklandı.

Yemen'in doğusunda Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir konvoya silahlı saldırı düzenlendi.

BM Uluslararası Göç Ofisi sözcüsünün yaptığı açıklamada, cuma günü Seiyun'dan Marib'e giden BM konvoyuna yönelik saldırıda konvoya eşlik eden Suudi Arabistan destekli Yemen hükümetine bağlı 2 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Associated Press'in haberine göre saldırı, Yemen'in doğusundaki Hadramevt eyaletine bağlı El Ebr ilçesinde düzenlendi.

Suudi Arabistan destekli Yemen ordusunun Özel Görevler Taburu'ndan Korgeneral Salih Muhammed Timis, BM konvoyuna yapılan saldırıda Salim Said Kervan ve Salim Mubarek el Bahri isimli iki Yemenli askerin öldürüldüğünü doğruladı.

Saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon destekli Yemen hükümeti güçlerinin kontrolünde bulunan ülkenin doğu kesiminde son dönemde çatışmaların şiddetlendiği bildiriliyor.

Çatışmalar, özellikle tarafların ateşkes uzatmayacağı yönünde işaretler vermesi ve Suud destekli gruplar arasında çıkan tartışmalar sonrasında kademeli bir şekilde yoğunlaşıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.