İsrail 6 ay içinde 3'üncü kez Halep'i vurdu

İsrail 6 ay içinde 3'üncü kez Halep'i vurdu

İsrail'in Esed rejimi kontrolündeki Halep Havalimanı çevresine düzenlediği saldırıda İran destekli milislerin hedef alındığı bildirildi.

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı, İsrail'in ülkenin kuzeyindeki Halep Havalimanı çevresine düzenlediği hava saldırısında maddi zarar meydana geldiğini açıkladı.

Euronews'in Reuters'tan aktardığına göre, yerel istihbarat kaynakları, İsrail'in saldırısında, İran silah deposunun vurulduğunu öne sürdü. 

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşta İran etkisine karşı, Suriye'deki hedefleri vuran İsrail dün gece yeni bir saldırı düzenledi. 

Son altı ay içinde üçüncü kez Halep Havalimanı çevresini hedef alan İsrail, Akdeniz'den ateşlediği füzelerle havalimanı çevresini yerel saatle 03.55'te vurdu. Bakanlık havalimanında hasar oluştuğunu ifade etti.

İsrail tarafından saldırıyla ilgili açıklama yapılmazken, Reuters iki yerel istihbarat kaynağına dayandırdığı haberinde İran'a ait bir yer altı silah deposunun vurulduğunu öne sürdü. 

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Esed rejimi ve İran destekli milislere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.