İsrail Başbakanı Netanyahu krize yol açan yargı reformunun arkasında durdu

İsrail Başbakanı Netanyahu krize yol açan yargı reformunun arkasında durdu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geniş katılımlı protestolara rağmen 'yargı reformu' planını askıya almayacaklarını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülke genelindeki protestolara ve büyük tepkilere rağmen 'yargı reformu' planında geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Axios'un haberine göre, Binyamin Netanyahu, ülke genelinde binlerce kişinin katıldığı hükümet ve 'yargı reformu' karşıtı protestoların ardından perşembe günü açıklamalarda bulundu.

Netanyahu "Dış tehditlerden ve telafisi imkansız iç anlaşmazlıklardan ülkemizi korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Reforma karşı çıkanlar hain değildir ve reformu destekleyenler de faşist değildir." dedi.

İktidardaki farklı kollar arasındaki dengeyi sağlayacak bir reformu teşvik etmeyi istediğini belirten Netanyahu, reformun insan haklarını da koruyacağını vurgulayarak "Herhangi biri üzerinde tahakküm kurmak için gelmedik. Düzeltmek ve denge sağlamak için geldik." diye konuştu.

Netanyahu muhalefetle diyalog yapılması istediğini ifade ederken planına karşı çıkanların endişelerini dikkate aldığını dile getirdi.

Netanyahu: Yargı reformu demokrasiyi güçlendirecek

"ABD dahil tüm demokrasilerde seçimle iş başına gelenler hakim ataması yapar." diyen Netanyahu, "ABD, demokratik değil mi?" diye sordu.

Netanyahu, yargı reformunun parlamentodan geçmesi halinde bunun demokrasinin sonu olmayacağını bilakis planın demokrasiyi güçlendireceğini savundu.

Hükümet içinde Netanyahu'nun yargı reformunu askıya alması konusunda sesler yükselmişti. Ancak Netanyahu, duruma el atarak reform planının askıya alınmayacağını ilan etmiş oldu.

İsrail Başsavcısı: Netanyahu anlaşmayı ihlal ediyor

Öte yandan İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara, Netanyahu'nun açıklaması üzerine ona hitaben bir mektup yazdı.

Başsavcı yazdığı mektupta, Başbakanın dün yaptığı konuşmanın 2020 yılında yapılan anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

Söz konusu anlaşmaya göre, İsrail Başsavcılığı, Netanyahu'nun, devam eden yolsuzluk davasını etkileyecek politikaları olmayan bir hükümet kurmasını şart koşmuştu.

Netanyahu hakkında rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamaları bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.