Adalet Bakanı Bozdağ, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında konuştu

Adalet Bakanı Bozdağ, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararına ilişkin konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararına ilişkin, "Sayın İmamoğlu ve etrafında ona destek veren kimi siyasiler, mağduru oynamayı ve mağdura yatmayı tercih ettiler. Bir şeyi unutuyorlar. Türk halkı mağduru sever. mağdura dua eder, destek olur. Ama mağdura yatanı sevmez." dedi.

Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

"Bu kararı Adalet Bakanlığıyla ya da siyasetle, Sayın Cumhurbaşkanı'mızla irtibatlandıranlar büyük bir iftiranın içindedirler çünkü yargı bağımsız ve tarafsızdır. Kararlarını da Anayasa, kanun ve hukuka bağlı bir vicdanla, dosya ve delil durumuna göre takdir ederler ve mahkeme kararı bildiğiniz gibi kendi içinde de hukuksal denetime tabidir."

"Karar, ayın 14'ünde çıktı. Bugün ayın 25'i. Sayın İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevinin başında mı? Devam ediyor. Bu, ne zaman siyasi yasakla sonuçlanır? Yargıtay onadıktan sonra. Şimdi sanki Yargıtay süreci yokmuş ya da bitmiş, istinaf süreci yokmuş ya da bitmiş, olay kesinleşmiş, Sayın İmamoğlu, belediye başkanlığından alınmış, hapse konulmuş gibi veyahut da yarın konacakmış gibi bir büyük algı operasyonuyla karşı karşıyayız."

"Sayın İmamoğlu ve etrafında ona destek veren kimi siyasiler, mağduru oynamayı ve mağdura yatmayı tercih ettiler. Bir şeyi unutuyorlar. Türk halkı mağduru sever, mağdura dua eder, destek olur ama mağdura yatanı sevmez. Bunlar resmen bu karar nedeniyle mağduru oynayarak, mağdura yatarak Türk halkını aldatabileceğini düşündüler."

"'Çak' derken, 'Yeni başladık' derken, kucaklaşırken baktığınız zaman bütün bunların hepsi, bu mağduriyet istismarındaki samimiyetsizlikleri de paçalarından aşağı doğru adeta akıyor. Mağduriyeti istismar etmeyi dahi beceremediler. İstismara kalktılar, çok net halk gördü."

"Etrafındakiler de Tayyip Bey'in hikayesine benzer bir hikayeyi 'Sayın İmamoğlu üzerinden acaba biz Türkiye'ye sunabilir miyiz?' diye büyük bir çaba içerisindeler ama bu ikisini mukayese etmek, kıyaslamak çok yanlış."

"Burada bir bayram var, düğün var. Davulu, zurnası eksik, kurbanı eksik. Mağdur olan, üzülen birisi bayram yapar mı? Sizin hayatınızı karartacak bir karar çıksa siz neredeyse halay çeker misiniz? Sunuculuk yapar mısınız? Kendi aleyhine siyasi hayatı veya bütün geleceğiyle ilgili nice olumsuzlukları barındıran bir karar ortaya çıkmış. Siz böyle bir karara muhatap olup da kürsüde konuşmacıları takdim eden bir belediye başkanını dünyanın neresinde gördünüz? Sayın İmamoğlu'yla, Sayın Cumhurbaşkanı'mızı mukayese edenlerin şunu bir defa görmesi lazım. İmamoğlu'nun 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde hükümet beni engelliyor.' iddiasından başka söylediği bir şey yok. Bir başarı hikayesi yok."

"İstinaf ve Yargıtay süreci ne kadar sürer? Buna dair bir takvim vermem mümkün değil. Yani o belli olmaz. Bir yıl da sürebilir, daha da az sürebilir, daha fazla sürebilir çünkü Yargıtay'da, istinafta pek çok dosya var. Takvim konusunda bir şey demem mümkün değil. Önemli olan süreçlerin sağlıklı ve usulüne uygun işlemesi, işletilmesidir. Şu anda bu süreçler açık, ne kadar sürecek? Bilemiyorum"

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.