Adnan Oktar hamlesi: İnternet yayınlarına RTÜK lisansı zorunluluğu geliyor

Adnan Oktar hamlesi: İnternet yayınlarına RTÜK lisansı zorunluluğu geliyor

Tartışılan internet yayıncılığı meselesiyle ilgili yeni düzenleme geliyor.

Yeni getirelecek sisteme göre internette yapılan her tür yayın için lisans almak zorunlu hale gelecek. Yayınlar, RTÜK denetimine tabi olacak. Aykırı bulunan yayınlar, mahkeme kararıyla sona erdirilebilecek. 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık konuya ilişkin “Şu anda mevcut olan, uydudan veya karasal yayın yapan televizyonlarda RTÜK’ün bütün yetkisi neyse, internet ortamında televizyon yayını yapanlarda da yetki o” ifadesini kullandı.

Abonelik sistemiyle çalışan platformların da denetime açılıp açılmayacağı sorusunu ise Işık, “Abonelikle izlenebilen internet siteleriyle ilgili komisyon çalışacak. Eğer ‘aboneye dayalı, herkese açık olmayan sistem istisna olur’ derse açıklığa kavuşur. Bizim gönderdiğimizde o açıklıkta bir hüküm yok. Bunu komisyon veya genel kurul görüşebilir” diye yanıtladı.

Adnan Oktar ile anılan internet kanalı A9’un kuralları ihlal etmesi halinde gerekli işlemin yapılacağını söyleyen Işık, “Bununla ilgili yetki RTÜK’te. RTÜK’ün koyduğu mevzuatı ihlal ederse 3 aşamalı bir sistem var. İlki beş program durdurma, üçüncüde de kapatma var. Eğer ısrarla mevzuatı, kuralları ihlal ederse kapatma gelebilir” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.