Afgan askerlerin vahşet görüntüleri tepkiye neden oldu

Afgan askerlerin vahşet görüntüleri tepkiye neden oldu

Afganistan'da hükümet güçlerinin Taliban mensuplarının cesetlerine uyguladıkları vahşet tepkilere neden oldu.

Uyarı: Bu haber rahatsız edici içerik barındırıyor

Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Katar'ın başkenti Doha'da Taliban ile Kabil hükümetinin belirlediği heyet arasındaki görüşmeler devam ederken, Afganistan'dan aktarılan bazı görüntüler tepkiye neden oldu.

ABD destekli Kabil hükümetine bağlı paramiliter güçler tarafından Afganistan'ın Gazni ve Tahar vilayetlerinde Taliban mensuplarına ait olduğu belirtilen cesetlere uygulanan muamele sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Görüntülerde, Kabil hükümetine bağlı milis güçlerin Taliban mensuplarının cesetlerini direğe asması, uzuvlarını kesmesi gibi kareler yer alıyor. 

Bazı hükümet güçleri ise Taliban savaşçılarına ait cesetleri yolda sürüklüyor.

Edinilen bilgilere göre görüntülerden ilki ülkenin güneyindeki Gazni iline bağlı Gilan ilçesinin Cende köyünden. Bu bölgede gerçekleşen hava saldırısında ölen Taliban savaşçıların cesetleri Kabil hükümeti güçlerince ele geçirildi.

Hükümet güçlerinin bu cesetlere uygunsuz muamele ettiği görülebiliyor.

"Cesetlerin uzuvları eksik"

Diğer görüntülerin ise ülkenin kuzeyindeki Tahar iline bağlı Çal ilçesinden olduğu aktarılıyor. Bölge kaynakları, Çal ilçesinde yaşanan olayda ise bir Taliban mensubunun Afgan askerler tarafından yakalandığını ve işkenceyle öldürüldüğünü belirtiyor.

Ayrıca Çal ilçesindeki olayda Taliban mensubunun cesedindeki bazı uzuvlarının da eksik olduğu aktarılıyor. 

Kabil hükümetine bağlı güçler geçtiğimiz günlerde de Taliban mensuplarının cesetlerini baltayla parçalara ayırdıkları anları kaydedip sosyal medya ağlarında paylaşmıştı. Kabil yönetimi bu görüntülerle ilgili soruşturma açılacağını ifade etmiş ancak konuyla ilgili olarak herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Gazni ve Tahar illerinde yaşanan olaylara dair görüntülerin de sosyal medyada yayılması büyük tepki topladı. 

132dbd010a1b9a0655f88cc139083626.jpg

3f08c48b567d726ac28205cb0ac89414.jpg

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.