Afganistan için yardım kampanyası başlatılıyor

Afganistan için yardım kampanyası başlatılıyor

AFAD koordinasyonunda Afganistan'a bir yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afganistan'da açlık ve soğuk kış şartları nedeniyle insani yardıma muhtaç sivil halka temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için destek olunması amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

TRT Haber'in aktardığı habere göre söz konusu insani yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı görevlendirildi.

Kampanya kapsamında, valilikler, belediyeler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması, gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla AFAD Başkanlığınca kamu bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde hesaplar açılacak.

Açılan hesaplar yine AFAD Başkanlığınca duyurulacak.

Afganistan'da ABD ülkeden çekilmesinin ardından yaptırımlar ve siyasi hamlelerle yeni yönetime karşı adımlar atmıştı. Bu doğrultuda, özellikle Afgan devletine ait 10 milyar dolara el konulması ciddi bir ekonomik krize yol açmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.