Afganistan İçişleri Bakanı Hakkani: Dünya bizi tanımasa da milletimizle birlikte her şeyi başarırız

Afganistan İçişleri Bakanı Hakkani: Dünya bizi tanımasa da milletimizle birlikte her şeyi başarırız

Afganistan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani, ülkesinin uluslararası alanda halen tanınmamış olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Afganistan İçişleri Bakanı Halife Siraceddin Hakkani, başkent Kabil'de Ahmedzay kabilesinin önde gelenleriyle bir araya geldi.

Kabile toplantısında konuşan Hakkani, Afganların işgal döneminden sonra daha fazla birlik olmaya başladığını ifade etti.

Yönetimlerin halk desteğiyle başarılı olabileceğini ifade eden Hakkani, hiçbir ülkenin Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanımamasıyla ilgili de konuştu.

Hakkani, diğer ülkelerin Afganistan'daki mevcut yönetimi tanımamasının kendileri açısından çok farklı bir durum oluşturmayacağını ifade ederken, "güçlü bir millet desteğiyle her şeyi başarabileceklerini" dile getirdi.

Siraceddin Hakkani, u"lusal çıkarların kişisel çıkarlardan daha önemli olduğunun anlaşılması ve bu doğrultuda hareket edilmesi durumunda sistemin daha da güçleneceğini" kaydetti.

k1-010.jpg

Afganistan'da Ağustos 2021'de başkent Kabil'i ele geçirip yönetimi devralan Taliban yönetimi halen hiçbir devlet tarafından tanınmış değil.

İlk iktidar olduğu 1996-2001 döneminde İslam Emirliği yönetimi, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan tarafından resmen tanınmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum