Afganistan'daki sellerde 31 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'daki sellerde 31 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'da birçok eyaleti etkileyen sel baskınları sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybederken birçok kişinin de yaralandığı bildirildi.

Afganistan'ın Meydan Vardak vilayetinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sellerde 31 kişi hayatını kaybetti.

Ülkedeki seller başta başkent Kabil, Meydan Vardak ve Gazni olmak üzere en az 8 eyaleti vurdu. Hayatını kaybedenlerden birçok kişinin meydana gelen sellere uykularında yakalandığı öğrenildi.

Afganistan Afet Yönetimi Bakanlığı Sözcüsü Şafiullah Rahimi, aşırı yağışların ardından oluşan ve üç gün süren sellerin etkisiyle 31 kişinin yaşamını yitirdiğini, 74 kişinin yaralandığını, 41 kişinin kaybolduğunu duyurdu.

İnsani ve maddi kayıpların özellikle Meydan Vardak ve Kabil'de yoğunlaştığını aktaran Rahimi, 250 büyükbaş hayvanın da telef olduğunu sözlerine ekledi.

Vardak'ta yaşanan sel felaketine ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı:

afg-sel-1.jpg

afg-sel-2.jpg

Afganistan genelinde son 4 ay içinde yaşanan sellerde 214 kişinin hayatını kaybettiği, 320 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, Afganistan'da yılda 200 bin kişi meydana gelen doğal afetlerden etkileniyor. Ülkede en çok insanı etkileyen doğal afetlerin depremler ve seller olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.