Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup: ABD ile iş birliği yapmayacağız

Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup: ABD ile iş birliği yapmayacağız

Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid açıklamalarda bulundu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid, Al Arabiya kanalına konuştu.

Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Mevlevi Mücahid dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Dünyanın kendilerinden beklentisi olan "Afgan topraklarını başka ülkelere karşı kullanmama" gibi adımları yerine getirmelerine rağmen dünya ülkelerinin İslam Emirliği yönetimini tanımadığını söyleyen Mücahid, diplomatik olarak tanınma çağrısı yaptı.

ABD ve BM'nin iddialarına karşın Afganistan'da El Kaide'nin herhangi bir varlığı olmadığını ifade eden Mevlevi Mücahid, İslam Emirliği yönetimi içerisinde El Kaide'den danışmanların bulunduğuna dair iddiaları yalanladı.

"ABD ile iş birliği yapmayacağız"

Mücahid, ABD ile herhangi bir konuda iş birliği veya müzakere içerisine girmeyeceklerini vurgularken, böyle bir şeye ihtiyaç da duymadıklarını dile getirdi.

Mücahid, İran ve Pakistan da dahil olmak üzere hiçbir komşularıyla sorun yaşamak istemediklerinin altını çizerken, Pakistan'ın ise İslam Emirliği yönetimine karşı attığı bazı adımları dile getirdi. Savunma Bakanı Mücahid, Afganistan hava sahasını ihlal eden uçakların çoğunun Pakistan üzerinden ülkeye giriş yaptığını ifade etti. Afganistan yönetimi Pakistan'ı ABD uçaklarının Afganistan hava sahasına girmesine izin vermekle suçluyordu.

IŞİD'e karşı sürdürdükleri mücadeleye de değinen Mücahid, IŞİD'in "İslam ümmeti içerisinde fitne ve fesada yol açtığını" dile getirirken, bölgedeki IŞİD varlığına ağır darbeler indirdiklerini dile getirdi.

Talibna hareketinin kurucusu Molla Muhammed Ömer'in oğlu olan Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Savunma Bakanlığı görevini yürütüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.