Afganistan ile Pakistan arasında 'uçuş' gerilimi devam ediyor

Afganistan ile Pakistan arasında 'uçuş' gerilimi devam ediyor

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), Afganistan’a uçuşları askıya aldı.

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), Afganistan’a uçuşları askıya aldı.

Afganistan Ulaştırma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, PIA’in uçuş ücretlerini, Taliban’ın yönetime el koymasından önceki fiyat aralığına düşürmemesi halinde, İslamabad ile Kabil arasındaki uçuş faaliyetlerinin durdurulacağı uyarısı yer almıştı.

Taliban açıklamasında, Afgan havayolu firması Kam Air’e de, İslamabad’a uçuşlar için aynı çağrı ve uyarıda bulunulmuştu.

Konuyla ilgili VOA’e konuşan PIA Sözcüsü Abdullah Han, Pakistan’ın başkenti İslamabad ile Afganistan’ın başkenti Kabil arası uçuşları “süresiz olarak durdurduklarını” bildirdi.

Han, PIA yönetiminin bu kararı, Taliban’ın “yakışıksız tutumu ve uçuş faaliyetleri için yetersiz koşullar” nedeniyle aldığını öne sürdü. Han, PIA'nın Kabil'den “tamamen insani gerekçelerle” charter uçuşları gerçekleştirdiğini ve Afganistan'ın başkentini Pakistan üzerinden dünyanın geri kalanına bağlayan tek uluslararası havayolu olduklarına dikkat çekti. Normal şartlarda ihtiyaca göre uçak kiralayarak yapılan charter uçuşların, tarifeli uçuşlara göre daha uygun fiyatlı olması beklenirken, Pakistanlı hava yolları uçuş füyatlarını beklenmedik derecede artırdı.

Afganistan, Pakistan'ın bu tutumunu "fırsatçılık" olarak niteleyerek tepki gösteriyor. Afganistan’dan İslamabad’a PIA’in sağladığı charter seferlerinin tek yön bilet fiyatı ise bin 500 dolara kadar yükselmiş durumda.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.