Afganistan ile Türkiye arasında heyetler arası görüşme

Afganistan ile Türkiye arasında heyetler arası görüşme

Afganistan İslam Emirliği yönetimine bağlı heyet Türkiye'de üst düzey bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'yi ziyaret eden Afganistan İslam Emirliği yönetimine bağlı heyet, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan liderliğindeki Türk heyetiyle görüştü.

Afganistan'ın Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader Ahund liderliğindeki heyet ile yapılan görüşmede ikili ilişkiler, ticaret, bölgesel bağlantılar ve ülkeler arası iktisadi iş birliğinin geliştirilmesi konuları yer aldı.

Molla Birader görüşmede iki ülkenin tarihi ilişkileri olduğunu belirterek ülkeler arası ticaret hacminin genişlemesi gerektiğine vurgu yaptı. Molla Birader ortak ticaret odalarının açılması, hava koridoru kurulması, Afganistan'a yatırımın artması, Afganlara vize verilmesi konularını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Birader aynı zamanda Türkiye'de yaşayan Afganlara iyi davranılması gerektiğini de ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da ülkeler arası ticaretin önemine vurgu yaparken, Afganistan'da Türk yatırımcıların yatırımlarının teşvik edileceğini söyledi ve bu konudaki görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum