Afganistan İslam Emirliği: Komşumuz olan 3 ülke bize karşı IŞİD'e destek veriyor

Afganistan İslam Emirliği: Komşumuz olan 3 ülke bize karşı IŞİD'e destek veriyor

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, ülkenin üç komşusunu IŞİD'e destek vermekle suçladı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Afganistan'ın üç komşusunu IŞİD'e destek sağlamakla suçladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen bir toplantıda konuşan Muttaki, IŞİD'in Afganistan'da bulunmadığını, ancak komşu üç ülkenin IŞİD'i desteklediğini ve silahlandırdığını ifade etti.

IŞİD'in Afganistan'da yenilgiye uğratıldığını ve şu anda Afgan topraklarında bulunmadığını kaydeden Muttaki'nin IŞİD'e destek olmakla suçladığı üç komşu ülkenin Pakistan, Tacikistan ve İran olduğu tahmin ediliyor.

Dışişleri Bakanı Muttaki, ismini vermediği ülkelerden birinin IŞİD'e insan gücü ve savaşçı sağladığını; ikincisinin IŞİD unsurlarını finanse ettiğini, eğittiğini ve silahlandırdığını; üçüncüsünün ise IŞİD'i harekete geçirdiğini ve unsurlarını başkalarına saldırmaları için yönlendirdiğini kaydetti.

Muttaki, ülkedeki IŞİD saldırılarının yurt dışından Afganistan'a gelen unsurlar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Son dönemde Afganistan'da düzenlenen saldırılarda yer alan IŞİD mensuplarının Tacikistan ve Pakistan vatandaşları olduğu dikkat çekiyordu.

IŞİD'in aynı zamanda bölgedeki hareketliliğini İran toprakları üzerinden sağladığı ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum