Afganistan İyiliği Emretme Bakanı: Tıp bir ticaret vasıtası değil ibadet biçimidir

Afganistan İyiliği Emretme Bakanı: Tıp bir ticaret vasıtası değil ibadet biçimidir

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin İyiliği Emredip Kötülükten Sakındırma Bakanı açıklamalarda bulundu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Kamu Sağlığı Bakanlığı "İslam'da Tıp" başlıklı bir konferans düzenledi.

Konferansta çeşitli sağlık yetkilileri, doktorlar ve yöneticiler bir araya geldi.

İslam Emirliği yönetiminin Davet, İrşad, İyiliği Emredip Kötülükten Sakındırma Bakanı Şeyh Muhammed Halid el Hanefi de konferansta bir konuşma gerçekleştirdi.

Hanefi, Afganistan'daki doktorların topluma yönelik hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu hizmetin aynı zamanda imani bir görev olduğunu dile getirdi. Bakan Hanefi, "İman eden bir kimsenin, iman ettikten sonra bu çerçevede tüm şahsi ve toplumsal vazifelerini yerine getirmesi elzemdir" ifadesini kullandı.

"Toplumun ifsadı üç sınıf insanın elindedir"

İslam'da tıp biliminin öneminden de bahseden Hanefi, aynı zamanda Hz. Muhammed'in hadislerinde de birçok tıbbi tavsiye ve fayda olduğunun altını çizdi. Hanefi, "Toplumun ıslahı da ifsadı da üç sınıf insanın ellerindedir ki bunlar alimler, doktorlar ve yöneticilerdir" şeklinde konuştu.

Hanefi, doktorların vazifeleri yaparken niyetlerini salih tutmaları gerektiğinden söz ederek, "Tıp bir ticaret vasıtası değildir. Bilakis bir ibadet biçimidir." ifadesiyle, doktorların sunduğu hizmetin İslami açıdan önemine dikkat çekti ve doktorluğun maddi kazanç niyetiyle değil topluma hizmet amacıyla yapılan bir meslek olması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum