Rusya ve Afganistan'ın komşu ülkeleri ortak çalışma grubu kurdu

Rusya ve Afganistan'ın komşu ülkeleri ortak çalışma grubu kurdu

Rusya, Çin, İran, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan, Afganistan'ın karşılaştığı zorlukların masaya yatırılacağı bir ortak çalışma grubu kurmak üzere anlaşmaya vardı.

(Fotoğraf: Twitter / Özbekistan Dışişleri Bakanlığı)

Rusya, Çin, İran, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan yaptıkları ortak açıklamada ABD ve Batı'nın Afganistan'a ait rezervleri serbest bırakmasını istedi.

Söz konusu 7 ülkenin özel temsilcileri salı günü Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bir araya gelerek Afganistan'ın yüzleştiği zorlukları masaya yatırdı.

Afganistan'daki sorunları görüşmek üzere ortak çalışma grubu kurulması kararı alan 7 ülke ayrıca, Afganistan Merkez Bankası'na ait dondurulmuş döviz rezervlerinin de serbest bırakılmasını talep etti.

Rusya, Çin, İran, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan tarafından servis edilen ortak açıklamada Afgan halkının ekonomik kriz sebebiyle karşı karşıya kaldığı zorluklara vurgu yapılırken ABD ve Batı'nın dondurduğu rezevlerin Afganistan Merkez Bankası'na iade edilmesini istedi.

7 ülkenin Afganistan toplantısına, İslam Emirliği yönetiminden yetkililerin davet edilmediği bildirildi. Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi sözcülerinden Bilal Kerimi, ülkesinin yararına olan her toplantıyı memnuniyetle karşıladıklarını açıklamıştı.

Afganistan devletine ait olan ve ABD'nin Ağustos 2021 tarihindeki çekilme sonrası el koyduğu paraların akıbetinin ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Bu paranın ilk olarak 10 milyar dolar dolaylarında olduğu belirtilmiş, ancak ABD bir süre sonra söz konusu miktarı 7 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum