Hindistan'ın Afganistan'da Taliban karşıtı savaş ağalarını desteklediği ortaya çıktı

Hindistan'ın Afganistan'da Taliban karşıtı savaş ağalarını desteklediği ortaya çıktı

Yayınlanan son raporlarda, Hindistan'ın Afgan savaş ağalarına destek verdiği yönündeki bilgilerin gerçek olduğu bildiriliyor.

Güney Asya'nın bölgesel güçlerinden Hindistan uzun süredir Afganistan'da çeşitli grupları desteklemekle suçlanıyordu.

Bu gruplar arasında Taliban karşıtı savaş ağalarının yer alması dikkat çekiyordu.

ABD'nin Afganistan'ın Yeniden İnşası Genel Müfettişliği (SIGAR) tarafından yayınlanan son rapora göre, Hindistan Ağustos 2021 öncesinde Taliban karşıtı birçok savaş ağasına maddi destek sağladı.

Bu isimler arasında Atta Muhammed Nur ve Abdurreşid Dostum gibi figürlerin de yer aldığı kaydedildi.

Rapora göre, Batı destekli Kabil yönetiminin desteklenmesi için ayrılması gereken bu maddi fonlar doğrudan savaş ağalarına aktarıldı. Söz konusu savaş ağaları Hindistan'a giderek buradan destek ve yardım aldı.

Hindistan'ın Afganistan'da savaş ağalarına destek sağladığı uzun yıllardır çeşitli raporlara yansıyordu. Ancak söz konusu raporla beraber, Hindistan'ın bu tavrı en üst perdeden gündeme getirilmiş oldu.

Afganistan'da Taliban'ın yeniden iktidara gelerek İslam Emirliği yönetimini kurması sonrasında, yeni yönetimin muhaliflerinden birçoğu da Hindistan'a kaçmıştı.

Hindistan'ın İslam Emirliği yönetimine muhalif kimseleri desteklemeye devam ettiği vurgulanıyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum