Hindu çeteler bir Müslümanı "inek eti taşıdığı" iddiasıyla döverek öldürdü

Hindu çeteler bir Müslümanı "inek eti taşıdığı" iddiasıyla döverek öldürdü

Radikal Hindu çetelerin, 7 Mart'ta Bihar'ın Chapra bölgesinde 47 yaşındaki bir Hint Müslümanı inek eti taşıdığı gerekçesiyle döverek öldürdüğü bildirildi.

(Fotoğraf: Maktoob Media)

Hindistan'da iktidardaki BJP yönetimi destekli radikal Hindular, Müslüman bir adamı döverek öldürdü.

Maktoob Media'nın haberine göre bir grup radikal Hindu, 7 Mart'ta Bihar'ın Chapra bölgesinde 47 yaşındaki Nasib Kureşi'yi et taşıdığı gerekçesiyle döverek öldürdü.

Olayın olduğu sırada Nasib Kureşi'nin yanında olan yeğeni Firuz Kureşi Maktoob Media'ya yaptığı açıklamada, evlerine doğru giderken Jogia köy yönetiminin yetkilisinin de aralarında bulunduğu 10 ila 15 kişi tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi.

Habere göre radikal Hinduların uzun sopalarla ve bıçaklarla saldırısında Nasib hayatını kaybederken Firuz ise olay yerinden kaçmayı başarabildi. Saldırıda yaşamını yitiren Nasib'in yeğeni Firuz'un daha sonra olay hakkında şikayette bulunmak üzere bir karakola gittiği ancak yetkililerin onu geri çevirdiği bildirildi.

İktidardaki BJP yönetiminin desteğiyle radikal Hindu çetelerin, Hint Müslümanları üzerinde baskı kurduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.