Almanya Hindistan'dan Rusya'ya baskı yapmasını istedi

Almanya Hindistan'dan Rusya'ya baskı yapmasını istedi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'den Batı'nın Rusya'yı izole etme çabalarına destek vermesini talep etti.

(Fotoğraf: Olaf Scholz | Twitter)

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Scholz iki günlük yaptığı ziyaret kapsamında cumartesi günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile başkent Yeni Delhi'de Ukrayna-Rusya savaşı sürecini ve ikili ekonomik iş birliğini geliştirmenin yollarını görüştü.

Almanya Başbakanı Scholz, Modi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin Hindistan'dan Ukrayna'yı işgal eden Rusya'yı izole etme çabalarına destek vermesini veya en azından bu kapsamdaki Batılı ülkelerce devam ettirilen girişimleri baltalamamasını istedi.

Hindistan, BM'nin Rusya'yı Ukrayna'daki tüm birliklerini çekme çağırdığı karar tasarısındaki oylamada çekimser kalmıştı.

Scholz ayrıca gelişmekte olan ülkelerin savaştan kaynaklanan enerji kesintileri ve gıda kıtlığından olumsuz yönde etkilendiğini ve Hindistan'ın Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika ülkelerine kritik önemdeki tedarikin güvence altına alınmasına destek sağlamasını umduğunu söyledi.

Öte yandan Scholz, Avrupa Birliği ile Hindistan arasında serbest ticaret anlaşmasını desteklediğini ve anlaşmanın sürüncemede kalmaması için olayla bizzat ilgileneceğini ifade etti.

Hindistan Başbakanı Modi ise yaptığı açıklamada, ülkesinin savaşın diplomatik ve diyalog yollarıyla sonlanmasını istediğini ve herhangi bir barış girişimine katkı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Ancak Modi, yaptığı açıklamalarda Rusya'ya eleştirel ifadeler yöneltmekten kaçındı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.