Hindulardan Müslümanlara karşı 'kitlesel katliam' çağrısı

Hindulardan Müslümanlara karşı 'kitlesel katliam' çağrısı

Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yöneticilerin desteklediği radikal Hindular, Müslümanların katledilmesi çağrısı yaptı.

(Fotoğraf: Rana Ayyub)

Hindistan'da radikal Hindular Maharaştra eyaletinde İslam karşıtı eylemler düzenledi.

Ülkede iktidardaki İslam karşıtı BJP yöneticilerinin ve Radikal Hinduların pazar günü Maharaştra eyaletine bağlı Navi Mumbai kentinde düzenledikleri eylemde, Müslüman topluma yönelik ekonomik boykot uygulanmasını istedi.

Radikal Hinduların protestolar sırasında kitlesel katliam çağrıları yaptığı, "Müslümanlara ölüm, Hindistan'ı daha güvenli hale getirin." sloganları attığı bildirildi.

Aşırılık yanlısı "Hindutva" ideolojisinin önde gelen isimlerinin protestolar sırasındaki konuşmalarında, Maharaştra eyalet halkı olarak Müslümanlara ekonomik boykot uygulayacakları ifadeleri yer aldı.

İktidardaki BJP yönetiminin desteğiyle radikal Hinduların ülkede İslam karşıtlığını yaymaya çalıştığı ve Müslümanlara zaman zaman saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum