Hindistan yönetimi İsrail'in izinde: Müslümanlar tehcire zorlanıyor

Hindistan yönetimi İsrail'in izinde: Müslümanlar tehcire zorlanıyor

Hindistan'da iktidardaki BJP yönetiminin Assam eyaletinde gerçekleştirdiği yıkımlar sonucunda 2 bin 500'ü aşkın Bengal Müslüman ailenin evsiz kalacağı belirtiliyor.

Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetimi Assam eyaletinde bulunan Sonitpur bölgesinde Bengal Müslümanlara ait onlarca evi yıkma kararı aldı.

BJP yönetimine bağlı yetkililer, yaklaşık olarak 1892 hektarlık bir orman arazisinde "yasa dışı" yaşadıkları gerekçesiyle Bengal Müslümanlara ait onlarca evi yıkmaya başladığı belirtildi.

Yıllardır söz konusu arazide yaşadığı ifade edilen 2 bin 500'ü aşkın Bengal Müslüman ailenin evsiz kalacağı ifade ediliyor.

Press Trust of India haber ajansına konuşan ve BJP yönetimi tarafından evi yıkılan Firoza Begum, yetkililerin daha önceden yıkımları 20 Şubat'tan itibaren başlatacağını bildirdiğini ancak ön bir bildiri yapılmadan aniden yıkım işlemlerinin 14 Şubat'a çekildiğini söyledi.

Bölgede yaşayan bir sakinin aktardığına göre İslam karşıtı BJP yetkilileri ayrıca 2 camiyi de yıktı. Bölge sakinlerinin son 35 yıldır bu camilerde ibadet ettiği dile getiriliyordu.

İslam karşıtı BJP yönetiminin "arazileri gasp ettikleri" iddiasıyla Hindistan'da Müslümanlara ait evlere karşı 'yıkım kampanyası' yürüttüğü biliniyor.

Hindistan Müslümanları, iktidardaki yönetimin İsrail politikalarına benzer bir şekilde 'cezalandırma' amacıyla Müslümanlara ait evleri yıktığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.