Devlet destekli Hindu çeteler bir imamı darp etti, sakallarını kesti

Devlet destekli Hindu çeteler bir imamı darp etti, sakallarını kesti

Hindistan'da devlet destekli Hindular Maharaştra eyaletinde bulunan bir camiye baskın düzenleyip, Hindu tanrılarını övmeyi reddettiği gerekçesiyle imamı dövüp, sakallarını kesti.

(Fotoğraf: India Today)

Hindistan'da Maharaştra eyaletinin Anwa köyündeki bir caminin imamı, radikal Hinduların hedefi oldu.

Yerel kaynaklara göre radikal Hindular camiye girerek Zakir Seyyid Haca adlı imamı, Hinduizm inancına bağlılık gösterme amacıyla kullandıkları "Zafer tanrı Rama'nındır" (Jai Shri Ram) sloganını dile getirmeye zorladı.

İmamın radikal Hinduların isteğini reddetmesi nedeniyle ağır bir şekilde darp edildiği ve bunun sonucunda tedavi için hastaneye yatırıldığı öğrenildi.

India Today'e konuşan İmam Haca, olayın pazar günü akşam saatlerinde camide Kur'an-ı Kerim okuduğu sırada meydana geldiğini söyledi.

Hindistan'da iktidar destekli radikal Hinduların darp ettikleri imamın sakallarını kestikleri de açıklandı.

Polisin olay hakkında inceleme başlattığı ifade edilse de Hint Müslümanlarına saldırılar gerçekleştiren iktidar destekli radikal Hindulara gerekli cezaların verilmediği belirtiliyor.

Son dönemde radikal Hinduların ülkedeki Müslümanlara ve ayrıca Hristiyanlara yönelik saldırıları artırarak sürdürdüğü gözlemleniyor.

infografik-hint.jpg

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.