Müslümanlar hedefte: Hindistan yönetimi Keşmir'i Hindulaştırmaya çalışıyor

Müslümanlar hedefte: Hindistan yönetimi Keşmir'i Hindulaştırmaya çalışıyor

Hindistan'da iktidardaki BJP yönetimi, işgal altındaki Keşmir'de demografik yapıyı değiştirmekle suçlanıyor.

Hindistan'da iktidardaki Hindu milliyetçisi BJP yönetimi, işgal altındaki Keşmir'de bölge halkının evlerini yıkarak ve Müslümanları yerinden ederek Keşmir'de demografik yapıda değişimlere yol açmakla suçlanıyor.

The Guardian'ın haberine göre, 2014'de iktidara gelen BJP yönetimi, ülke genelinde ve Keşmir'de Müslümanlara ait evleri yıkma politikasını uzun süredir devam ettiriyor.

Yönetim özellikle şubat ayında da işgal altındaki Keşmir'de Müslümanlara ait evlere yönelik geniş çaplı bir yıkım girişiminde bulundu.

Habere göre, Hindistan yönetimi, Müslümanlara toplamda 20 bin hektarlık bir araziyi boşaltarak araziye el koydu.

Bölge halkı, Keşmir'deki yıkımların kötü amaçlar doğrultusunda yürütüldüğünü ifade ediyor. Keşmirliler hükümetin, Müslümanları topraklarından çıkararak ve mülksüzleştirerek, Hindistan kontrolü altındaki tek Müslüman çoğunluklu eyaletin demografisini değiştirmeyi amaçladığını savunuyor.

Buldozerler, Hindistan'ı bir Hindu ülkesine dönüştürme gayesiyle dini milliyetçi politikalar güden BJP yönetimi yetkilileri tarafından Müslüman azınlığı hedef almak için popüler bir sembol haline gelmiş durumda.

BJP, Keşmir'de geçmiş hükümetlerin izlediği politikaların aksine, Keşmir'in özel statüsünü kaldırdı, Keşmir'i ikiye ayırdı ve Keşmirli yetkililerin bazılarını hapsetti.

Modi hükümeti ayrıca eyalette yabancıların mülk almasını mümkün kılarak, bölgeden olmayan kişilerin seçimlere katılmasını kolaylaştırdı. Söz konusu girişimle, 2 milyon yabancıya seçme hakkı verildi. Bu durum, yönetimin eyaletteki Müslüman çoğunluğu bir azınlık haline dönüştürmeye çalışması ve Keşmir demografisini değiştirmeyi amaçlaması olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.