Hindistan'da cemaat halinde teravih namazı kılan Müslümanlara para cezası kesildi

Hindistan'da cemaat halinde teravih namazı kılan Müslümanlara para cezası kesildi

Hindistan polisi, cemaat halinde teravih namazı kılan Müslüman gruba para cezası verdi.

Hindistan polisi, Uttar Pradeş eyaletinde kendi özel mülklerinde teravih namazı kıldıkları gerekçesiyle Müslüman bir gruba para cezası verdi.

Ülkedeki Hindu milliyetçisi aşırı sağcı örgütlerden Bajrang Dal mensuplarının şikayeti sonrası Hint polisi, Müslümanlara Muradabad bölgesindeki özel mülklerinde teravih namazı kıldıkları gerekçesiyle "bir daha cemaat halinde namaz kılmamaları" talimatı verdi.

Cemaatteki her bir Müslümana 6 bin dolar para cezası

Polisin bölgede "huzuru bozdukları" iddiasıyla cemaatle namaz kılan her bir Müslümandan 500 bin Hindistan Rupisi (6 bin dolar) ödemesine hükmetti.

Bajrang Dal lideri Rohan Saxena ve beraberindeki bir grup radikal Hindu, Moradabad'ın Lajpat Nagar bölgesinde bulunan Zakir Hüseyin adlı Müslüman'ın özel mülküne baskın düzenleyerek o sırada kılınan teravih namazını böldü.

Saxena liderliğindeki radikal Hinduların daha sonra Müslümanları toplu halde namaz kılmaları sebebiyle polise şikayet etti.

"Namaza izin vermeyeceğiz"

Hüseyin'in kendi mülkünde topluca namaz kılınmasının önünü açarak "yeni bir gelenek" başlattığını savunan Bajrang Dal lideri Rohan Saxena, cemaat halinde namaz kılınmasına geçit vermeyeceklerini ilan etti.

Saxena polisin gerekli işlemleri yapmaması halinde liderliğini yaptığı Bajarang Dal adlı radikal Hindu çetenin olaya müdahale olacağını belirtti.

Söz konusu radikal grup daha önce de Hindistan'ın Gucerat eyaletindeki Vadodara şehrinde bulunan Baroda Maharaja Sayajirao Üniversitesi'ndeki Müslüman öğrencilerin namaz kılmasına engel olmuştu.

Radikal Hinduların, Ramazan ayında Müslümanların ibadet etmesine engel olma arayışında olduğu görülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.