"Tac Mahal yıkılıp yerine Hindu tapınağı yapılsın"

"Tac Mahal yıkılıp yerine Hindu tapınağı yapılsın"

İslam karşıtı Hindistan yönetimine bağlı Assam Eyaleti Meclis Üyesi Rupjyoti Kurmi, Başbakan Narendra Modi'ye yaptığı çağrıda, Tac Mahal'in yıkılmasını istedi.

Fotoğraf: Jovyn Chamb

Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetimine bağlı yetkililer Müslümanlara ait tarihi yerlerin yıkılmasına yönelik çağrılarını sürdürüyor.

Son olarak BJP yönetimine bağlı Assam Eyaleti Meclis Üyesi Rupjyoti Kurmi, Başbakan Narendra Modi'ye Tac Mahal'in yıkılması çağrısında bulundu.

Kurmi, Tac Mahal'in yıkılarak yerine Hindu tapınağı inşa edilmesi gerektiğini savundu.

Hindistan'da iktidarda öne çıkan yetkili isimler, bir süredir Müslümanlara ait ibadethaneleri, yerleri, camileri, evleri ve iş yerlerini yıkılması gerektiğini savunuyor.

BJP yönetimi yetkilileri, Müslümanlara ait ev ve iş yerleri devletin arazilerine inşa edildiği iddiasıyla yıkılması gerektiğini savunuyor.

Yetkililer ayrıca, Hindu tapınakları üzerine inşa edildiği iddiasıyla Müslümanlara ait tarihi mekanların, camilerin ve mescitlerin yıkılmasını talep ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.