İslam İşbirliği Teşkilatı, Hint Müslümanlarına yönelik saldırıları kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı, Hint Müslümanlarına yönelik saldırıları kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Hindistan'da Müslümanlara yönelik baskının sona erdirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Hindistan'da çeşitli eyaletlerde Müslümanlara yönelik saldırıları derin endişeyle takip ettiklerini ve kınadıklarını açıkladı.

İİT Genel Sekreterliği tarafından salı günü yapılan açıklamada, Hindu çetelerin 31 Mart tarihinde Bihar Şerif'te Aziziye Medresesini ateşe vermesi dahil olmak üzere Hindu festivali sırasında ülkedeki birkaç eyalette Müslümanlara yönelik şiddet ve vandallık eylemlerini derin endişe içerisinde takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İİT'nin Hindistan'da Müslümanların sistematik bir şekilde hedef alınmasının ve artan İslamofobinin açık bir yansıması olan böylesi tahrik edici şiddet ve vandallık eylemlerini kınadığı" ifadesi yer aldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, Hint yetkilileri "bu tarz eylemlerin faillerine ve ele başlarına karşı sert tedbirler almaya ve ülkedeki Müslümanların itibarını, haklarını ve güvenliğini temin etmeye" çağırdı.

Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetiminin, Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştiren radikal Hinduları desteklediği biliniyor.

Dahası BJP yönetimi, Müslümanlara karşı sistematik suç işleyen radikal Hindulara karşı caydırıcı tedbirler almamakla suçlanıyor.

İktidardaki BJP'nin gerekli güvenlik tedbirlerini almaması ve caydırıcılığını kullanmaması da radikal Hinduların Müslümanlar üzerinde baskıyı artırmasına yol açıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.