Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Hindistan

Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Hindistan

Hindistan İslami ilim ve kültür tarihi bakımından öne çıkan coğrafyalardan biri.

Dünyada en fazla Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan ülkelerden biri olan Hindistan, bugünlerde Müslümanlara yönelik baskı ve soykırım politikaları ile gündeme geliyor.

175 milyonu aşkın Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan Hindistan'da Müslümanlar, yükselen Hindu milliyetçiliğinin doğrudan tehdidi altında bulunuyor.

Zengin bir İslami tarihe sahip olan Hindistan’ın tamamı İngiliz işgalinin ardından Hinduların idaresine verildi. Bu durum, bölge Müslümanları için zor bir dönem başlattı.

Ülkede Müslümanlara ait birçok cami, medrese, ev, iş yeri ve diğer binalar Hindularca yıkılıyor. Hint Müslümanlarının tarihini ve dinini hedef alan saldırıların arttığı ülkede devlet destekli Hindu çeteler de Müslümanlara ait merkezlere yönelik saldırılara katılıyor.

Hindu çetelerin Müslümanlara karşı sistematik linç, cinayet, taciz ve tecavüzleri her geçen gün artarken Müslüman kızların okullara alınmaması, başörtüsünün yasaklanması ve sakallı Müslümanların saldırıya uğraması gibi ihlaller günden güne yayılıyor.

Uzmanlar Hindistan Müslümanlarının soykırım tehdidi altında bulunduğunu ve devlet destekli bu soykırımın her an yaşanabileceğini belirtiyor. Buna karşın Hint Müslümanlarının maruz kaldığı baskı ve saldırılar dünyada ve İslam coğrafyasında gerektiği gibi gündem olmuyor.

infografik-hint.jpg

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.