Hindistan: Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle silah siparişlerimizi teslim edemiyor

Hindistan: Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle silah siparişlerimizi teslim edemiyor

Hindistan Hava Kuvvetleri, Ukranya'daki savaş nedeniyle Rusya'nın silah teslimatına dair taahhütlerini yerine getiremediğini açıkladı.

Hindistan, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş sebebiyle Rusya'nın silah siparişlerini teslim edemediğini öne sürdü.

Hindistan Hava Kuvvetleri yetkilisi, parlamentoda savunma komitesine yaptığı bilgilendirmede, Ukrayna'daki savaş sebebiyle Rusya'nın bu yıl "büyük silah teslimatını" gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Hangi silah sisteminin tedarikinde problemler meydana geldiğini ifade etmeyen Hindistan Hava Kuvvetleri yetkilisi, "Rusya'nın yazı ile teslimat yapamayacağını bildirdiğini" belirtti.

Bilindiği kadarıyla Rusya'nın Hindistan'a teslimat sürecinin devam ettiği silahlardan biri de S-400 hava savunma sistemleri.

Hindistan'ın 2018'de 5,4 milyar dolar karşılığında Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerinden 3 parti teslim edilmişti. Ancak iki partinin henüz teslim edilmediği biliniyor.

Hindistan'ın S-400 sistemlerinin yanı sıra Rusya'dan askeri yedek parça temininde de sıkıntı yaşadığı düşünülüyor

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.