Afganistan Savunma Bakanı: Cami ve medreseleri hedef alanların çoğu Tacikistan ve Pakistan vatandaşı

Afganistan Savunma Bakanı: Cami ve medreseleri hedef alanların çoğu Tacikistan ve Pakistan vatandaşı

Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakub Mücahid, ülkedeki birçok saldırının arkasında Tacikistan ve Pakistan vatandaşı saldırganların olduğunu belirtti.

Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakub Mücahid, 2023 yılının son gününde hükümet medya merkezinde düzenlediği basın toplantısında ülkedeki güvenlik durumuyla ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı.

Mücahid, IŞİD'in Afganistan'da yenilgiye uğratıldığını ifade ederken, İslam Emirliği yönetiminin Afganistan topraklarını başka ülkelere karşı bir saldırı merkezi olarak kullandırmayacaklarını yineledi.

Savunma Bakanı Mücahid, Afganistan'da geçtiğimiz dönemde camilere, medreselere, İslam alimlerine ve halk toplantılarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların çoğunun Tacikistan ve Pakistan vatandaşı saldırganlar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Operasyonların başlatılmasıyla geçen süreçte bu saldırganların birçoğunun öldürüldüğünü, kalan kısmının ise gözaltına alındığını ifade eden Mücahid şu ifadeleri kullandı:

"Operasyonlarımızda onlarca Tacikistan vatandaşı -saldırgan- öldürüldü ve onlarcası da tutuklandı. Yine Pakistan vatandaşı olan birçok kişinin saldırıların düzenlenmesine rol aldığı tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin operasyonlarında 20'den fazla Pakistan vatandaşı saldırgan öldürüldü, onlarcası da sağ olarak yakalandı."

İslam Emirliği yönetimine karşı her türlü askeri eylemin isyan kabul edileceğini ve silahlı gruplarla kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Mücahid, 15 Ağustos 2021'de yönetimi devraldıkları günden bu zamana ülkedeki güvenlik ortamının büyük ölçüde yeniden tesis edildiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.