Afganistan Savunma Bakanı Yakup: ABD İHA'ları Pakistan hava sahasını kullanıyor

Afganistan Savunma Bakanı Yakup: ABD İHA'ları Pakistan hava sahasını kullanıyor

Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Yakup, ABD'ye ait insansız hava araçlarının Pakistan hava sahası üzerinden Afganistan'a geçtiğini, bunun önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bugün Başkent Kabil'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Yakup, ABD'ye ait silahlı insansız hava araçlarının Pakistan hava sahası üzerinden Afganistan'a geçiş yaptığını söyledi.

Toplantıya Afganistan Genelkurmay Başkanı Kari Fasihuddin Fetrat da katıldı.

Yakup konuşmasında Pakistan'dan kendi topraklarını Afganistan'a karşı kullandırtmamasını istedi.

Radar sistemlerinin ABD tarafından geri çekilme esnasında tamamen imha edildiğini, bu nedenle kesin bir bilgi olmamakla birlikte eldeki verilerin ABD hava araçlarının Pakistan hava sahasını kullandığını gösterdiğini ifade eden Yakup, "Pakistan'dan ricamız hava sahasını bize karşı kullandırmamasıdır" dedi.

İslam Emirliği Savunma Bakanı Mevlevi Yakup ayrıca, ABD'ye ait insansız hava araçlarının Afganistan toprakları üzerinde uçtuğunu, bunun bir egemenlik ihlali olduğunu da dile getirdi.

Pakistan yönetimi ABD'ye ait insansız hava araçlarının kendi hava sahası üzerinden Afganistan'a girdiği iddialarına yanıt vermedi.

Savunma Bakanı Mevlevi Yakup, Afganistan üzerinde uçan ABD hava araçlarının ihlal oluşturduğunu, bunu karşı tarafın diplomatik kaynaklarına ilettiklerini söyledi. Ayrıca Yakup bu durumu kınadıklarını, yasa dışı bir eylem olarak gördüklerini de kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden 1 Ağustos'ta yaptığı açıklamada El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin Afganistan'ın başkenti Kabil'de insansız hava araçlarıyla düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.