İslam Emirliği yönetimi Özbekistan ve Tacikistan'a kaçırılan helikopterlerin iadesini talep etti

İslam Emirliği yönetimi Özbekistan ve Tacikistan'a kaçırılan helikopterlerin iadesini talep etti

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, Taliban'ın yönetimi devraldığı dönemde Tacikistan'a ve Özbekistan'a kaçırılan helikopterlerin iade edilmesi için girişimlerde bulunmayı sürdürüyor.

Afganistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin söz konusu helikopterlerin ülkeye geri getirilmesi için Tacikistan ve Özbekistan devlet yetkilileriyle görüşmelerde bulunduğu ifade edildi.

Afganistan Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakup Mücahid, başkent Kabil'deki bir basın toplantısında, eski Kabil yönetimi yetkililerinin ülkedeki yönetim değişikliği sırasında iki ülkeye kaçırdığı helikopterlerin Afganistan'a ait olduğunu vurgulayarak, Tacikistan ve Özbekistan'dan bu hava araçlarının iade edilmesi taleplerini yineledi.

"Helikopterler Afgan halkına ait"

Bahsi geçen helikopterlerin Afgan halkına ait olduğunun altını çizen Mücahid, Tacikistan ve Özbekistan yetkilileriyle yaptıkları görüşmede, bu ülkelerin ABD'nin helikopterleri Afganistan'a ulaştırılmasına müsaade etmediği yönünde savunmalar yaptığını dile getirdi.

Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in oğlu Savunma Bakanı Mücahid "ABD yetkilileriyle konu hakkında görüştük. ABD'lilere, hava araçlarının herhangi birinin değil bilakis Afgan milletine ve Afganistan'a ait olduğuna dair bilgilendirmeler yaptık." diye konuştu.

ABD, eski yönetimden herhangi bir askeri hava aracını İslam Emirliği'ne teslim etmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.