Afganistan yönetimi ile BAE'li şirket arasında havacılık anlaşması

Afganistan yönetimi ile BAE'li şirket arasında havacılık anlaşması

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, hava limanlarına dair çeşitli hizmetlerin görülmesi için BAE'li bir şirketle anlaşmaya vardı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminden yapılan açıklamada, ülkedeki hava limanları için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir şirketle anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, BAE merkezli GAAC Holding ile yapılan anlaşmanın şu hizmetleri kapsadığı ifade edildi:

- Hava seyrüsefer (navigasyon) hizmetlerinin geliştirilmesi

- Afgan hava sahası üzerinden yapılan transit uçuşlara seyrüsefer hizmeti sunulması

- Uluslararası havalimanlarında hava trafik kontrolü

- Afgan uzmanların bu konularda eğitilmesi

- Hava limanlarının çeşitli fonksiyonlarının standardize edilmesinde yardım ve destek

Anlaşmanın 10 yıllığına imzalandığı kaydedilirken, söz konusu mutabakatın uluslararası havayollarını da Afganistan'da faaliyet gösterme konusunda cesaretlendireceği belirtildi.

Afganistan yönetimi, daha önce de aynı şirketler havalimanlarının güvenliğine ve yer hizmetlerine dair anlaşmalar imzalamıştı.

GAAC firması Emirates, Etihad, AirFrance gibi firmaların yanı sıra Etiyopya, Tunus ve Fas gibi ülkelerin havayollarına da hizmet veriyor.

Afganistan'daki havalimanlarının işletilmesi için Türkiye ve Katar gibi ülkelerle de görüşmeler gerçekleştirilmiş ancak şartlar konusunda uzlaşı sağlanamadığı belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.