"Afganistan yönetimi, Kabil Havaalanı'nın işletmesi için Türkiye yerine BAE'yi tercih etti"

"Afganistan yönetimi, Kabil Havaalanı'nın işletmesi için Türkiye yerine BAE'yi tercih etti"

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin, Kabil Havaalanı işletmesi için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile anlaşmak üzere olduğu bildirildi.

İslam Emirliği yönetiminin başta başkent Kabil olmak üzere, Afganistan'ın bazı vilayetlerindeki uluslararası havaalanlarının işletmesini BAE'ye verme konusunda anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, anlaşmanın gelecek haftalarda resmiyete kavuşması bekleniyor.

BAE ile varılması muhtemel anlaşma doğrultusunda Afganistan topraklarında yabancı unsur istemeyen İslam Emirliği yönetiminin talebi dahilinde havaalanlarındaki güvenlik Afganlar tarafından sağlanacak.

İslam Emirliği yönetiminin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir sözcünün, havacılık güvenlik ihalesinin BAE ile gerçekleştiğini doğrularken, hava trafik yönetimi üzerine görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

İslam Emirliği yönetimi havaalanının işletmesi için daha önce Türkiye ve Katar ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Ancak ihalenin yalnızca BAE'ye verileceği ifade ediliyor. BAE daha önceki müzakerelerde de havaalanlarının işletilmesi konusunda diğer ülkelerden daha fazla öne çıkıyordu.

Reuters kaynakları, anlaşmaya varılması halinde BAE'nin Katar karşısında daha üstün bir konum elde edeceği yorumunda bulundu.

Uluslararası alanda tanınmayan İslam Emirliği yönetiminin ise anlaşma uyarınca bu tecridi yıkabilme ihtimalinin olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum