Afganistan'da ABD destekli güçler 2 haftada 94 sivili katletti

Afganistan'da ABD destekli güçler 2 haftada 94 sivili katletti

ABD destekli güçlerin Afganistan'da son 2 haftalık süre içerisinde toplam 94 sivili öldürdüğü bildirildi.

*Haberde yer alan görüntüler rahatsız edici nitelikte olabilir.

ABD destekli güçlerin Afganistan'da son 2 haftalık süre içerisinde toplam 94 sivili öldürdüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin son iki haftada sivilleri hedef alan toplam 54 saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlının da bulunduğu 94 sivil ölürken, 64 sivil yaralandı. 53 sivil ise hükümet güçlerince zorla alıkonuldu.

19 ayrı ile gerçekleştirilen 54 saldırıda 111 ev, bir cami, bir sağlık merkezi ve 39 dükkan tahrip oldu.

Kabil hükümetinin son dönemde sivillere yönelik saldırılarını artırdığı ve bu saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği göze çarpıyor.

Host katliamı

Bu katliamlardan en dikkat çekeni geçtiğimiz günlerde ülkenin doğusundaki Host ilinde gerçekleştirildi.

CIA destekli Kabil hükümeti güçleri, 26-27 Mart tarihlerinde Host ilinin Sabari ilçesini kuşattı. Sivillerin evlerini ABD'nin hava desteğiyle bombalayan güçler, bazı evlere de baskın düzenledi.

Düzenlenen saldırılarda en az 20 sivilin katledildiği ifade edildi. Öldürülen siviller arasında bebekler, çocuklar ve hamile kadınlar da bulunuyordu.

kh2.jpgkh3.jpgkh5.jpg

kh4.jpgkh1.jpg

Saldırılarda katledilen bebekler

Saldırıda öldürülenlerin yakınları, bölgede hiçbir Taliban mensubunun olmadığını ve saldırının doğrudan sivilleri hedef aldığını ifade etti.

Saldırıyı gerçekleştiren Host Koruma Gücü (KPF) isimli CIA destekli askeri birim, bölgede aktif olarak faaliyet gösteriyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.