Afganistan'da ABD ve hükümet güçleri onlarca sivili katletti

Afganistan'da ABD ve hükümet güçleri onlarca sivili katletti

Afganistan'ın doğusunda yeni bir katliam yaşandı.

Uyarı: Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

Afganistan'da ABD destekli Kabil hükümeti güçleri, ABD ile birlikte yeni bir katliama imza attı. Ülkenin doğu kesiminde yer alan Paktiya'nın Zurmat ilçesinde yaşanan saldırılarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Zurmat ilçesi konumu:

Bölgeden kaynaklarının ifadesine göre söz konusu saldırı ABD birlikleri ve Kabil hükümetine bağlı özel birlikler tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Bölgede önce ABD tarafından yoğun hava saldırıları düzenlendi. Daha sonra Kabil hükümetine bağlı özel harekat güçleri ve ABD güçlerinin hava indirmesinde sivil alanlar hedef alındı.

Yerel kaynaklar saldırılardaki ölü sayısına dair farklı rakamlar veriyor. Kabil hükümetine yakın kaynaklara göre ölü sayısı 15'e yakın. Diğer kaynaklar saldırıda 50'den fazla sivilin yaşamını yitirdiğinden bahsediyor. İfade edildiğine göre hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmı aynı aileden.

Bölgede ABD ve Kabil hükümeti güçleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen katliamın görüntüleri sosyal medyada kullanıcılar tarafından paylaşıldı.

Görüntülerde bölgede hava saldırıları ve indirme operasyonları nedeniyle tahrip olan çok sayıda ev ve hayatını kaybeden birçok sivil görülüyor. Sivillerin önemli bir bölümünü yaşlılar ve çocuklar oluşturuyor.

Bölgede kurtarma çalışmalarına girişen kişilerinde saldırılarla Hedef alındığı öne sürülüyor. Kabil hükümeti ve ABD bölgede Taliban'ın hedef alındığını öne sürse de bunu doğrulayan herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.