Taliban: Birleşmiş Milletler'in sivil kaybı raporu kara propaganda

Taliban: Birleşmiş Milletler'in sivil kaybı raporu kara propaganda

Taliban, Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan sivil kaybı raporuna tepki gösterdi.

Taliban Birleşmiş Milletler misyonunun yayınladığı Afganistan'da sivil kayıpları raporuna karşı bir açıklamada bulundu.

Taliban'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler misyonunun bir kez daha Amerikalı işgalcilere sempatisini gösterdiği ve onların günlük cürümlerini örttüğü" öne sürüldü.

Taliban'ın açıklamasın da şu ifadeler yer aldı: "Tüm Afgan milleti, Afgan köylerine ve şehirlerine devam eden bombardıman ve baskınlara şahit oluyor. Medreseler, klinikler, sivil yerleşkeler, bağlar, pazarlar gibi sivil alanlar devam eden Amerikan saldırıları altında, ki bu saldırılar sivillere ağır kayıplar verdiriyor."

Taliban buna rağmen Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşun raporunun, "Amerikalıların ülkedeki sivil kayıplarının sadece yüzde üçünden sorumlu olduğunu ifade ettiğini" belirtiyor. Taliban diğer yandan Kabil hükümeti birliklerinin de sivil ölümlerinin yüzde 17'sinden sorumlu tutulduğunu hatırlatıyor.

Taliban "böylesi tek taraflı ve adil olmayan bir raporun yayınlanmasının sivillere yönelik suçlar işleyenlere yardım ettiğini" ifade etti. Grup, Birleşmiş Milletler raporunun ABD ile yakın işbirliği içerisinde hazırlandığını dile getirdi. Taliban'a göre "Birleşmiş Milletler'in Amerika ile işbirliği içerisinde hazırladığı sivil kayıp raporları, devam eden mücadeleye yönelik bir kara propaganda olarak kullanılıyor."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.