Afganistan'da ABD'nin eğittiği iki muhalif komutan öldürüldü

Afganistan'da ABD'nin eğittiği iki muhalif komutan öldürüldü

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine karşı askeri muhalefetin önde gelen isimleri arasında gösterilen Ekmel Emiri'nin öldürüldüğü açıklandı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin muhalif silahlı gruplara yönelik operasyonları devam ediyor.

Son olarak, yönetim muhalifi silahlı grupların lider isimlerinden Ekmel Emiri'nin Pervan vilayetindeki bir operasyonda öldürüldüğü açıklandı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 2021 yılının Ağustos ayında devrilen Kabil yönetimine bağlı komutanlar arasında yer alan Ekmel Emiri, Pervan bölgesinde çıkan çatışmada öldürüldü.

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ise Emiri, Pervan ilinin Seleng ilçesinde düzenlenen bir operasyon sırasında öldürüldü.

Bölgenin konumu:

Çatışmada bir diğer İslam Emirliği muhalifi komutan olan Basir Andarabi'nin ve 6 diğer silahlı kişinin de öldürüldüğü bildirildi.

ABD tarafından özel olarak eğitilmişlerdi

Öldürülen komutanlar ABD işgali döneminde Amerikan askeri güçleri tarafından eğitilen isimlerdi.

Ekmel Emiri ve Basir Andarabi ABD işgali döneminde Afganistan genelinde birçok harekata katılmıştı. Özellikle Ekmel Emiri 2021 yılında birçok sivilin öldürüldüğü Leşkergah saldırılarında rol oynamakla suçlanıyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum