Afganistan'da askeri üsse bombalı araç saldırısı

Afganistan'da askeri üsse bombalı araç saldırısı

Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Uruzgan vilayetinde hükümet güçlerine yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Uruzgan vilayetinde Kabil hükümeti güçlerine yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Uruzgan il merkezi Tarinkot ilçesine bağlı Çınarak köyünde Kabil hükümetine bağlı askeri güçlerin konuşlu olduğu yapıya sabah saat 03.00 sularında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Kabil hükümetine bağlı Uruzgan Valisi Muhammed Ömer Şirzad tarafından yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla askeri merkeze yönelik gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 askerin öldüğü ifade edildi.

Ancak isminin gizli kalması şartıyla haber kaynaklarına konuşan bir Kabil hükümeti güvenlik yetkilisi, bombalı araç saldırısında 7 askerin öldüğünü, en az 5'inin de ağır yaralandığını belirtti.

Uruzgan vilayetindeki Kabil hükümeti yetkilileri bomba yüklü araç saldırısından Taliban'ı sorumlu tutarken, Taliban kaynaklarından henüz saldırıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mepa News

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.