Afganistan'da hükümet karşıtı İslami grubun liderine suikastı IŞİD üstlendi

Afganistan'da hükümet karşıtı İslami grubun liderine suikastı IŞİD üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün 'Cemiyet-i Islah' lideri Muhammed Atıf'a yönelik suikastı IŞİD üstlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün 'Cemiyet-i Islah' lideri Muhammed Atıf'a yönelik düzenlenen suikastı IŞİD üstlendi.

Ülkede İslami sivil toplum kuruluşlarının en önde gelenleri arasında yer alan 'Cemiyet-i Islah'ın lideri Atıf, dün başkent Kabil'de düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Atıf, kısa bir süre önce Kabil hükümetini sert ifadelerle eleştiren bir konuşma yapmış, konuşma sosyal medyada gündem olmuştu.

Atıf'ın liderliğini yaptığı grubun kapatılmasına yönelik baskılar bir süredir devam ediyordu.

Özellikle Kabil hükümetine yakın seküler kesimler, 'Cemiyet-i Islah'ın kapatılması, liderlerinin gözaltına alınması ve faaliyetlerinin yasaklanması yönünde çağrılar yapıyordu.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD, kendisine bağlı Amak Ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla Atıf'a yönelik suikastı üstlendi.

Açıklamada, dinden çıkmış (mürted) olmakla suçlanan Atıf'ın liderliğini yaptığı 'Cemiyet-i Islah'ın "Müslüman Kardeşler" teşkilatıyla bağlantılı olduğu belirtildi.

Daha önce Afganistan'da Kabil hükümetini eleştiren birçok isim suikasta uğramıştı. Bunlar arasında en çok dikkat çeken isimler, Afganistan'daki muhafazakar kesim tarafından benimsenen iki imam, Ayaz Niyazi ve Azizullah Muflih'ti.

Ayaz Niyazi 2 Haziran'da, Aziziullah Muflih ise 12 Haziran'da camiye konulan patlayıcıların infilak ettirilmesi suretiyle öldürülmüştü. Suikastların ardından Kabil hükümeti eleştirilerin hedefi olmuş, iki ismin Kabil hükümetine karşı oldukları için öldürüldükleri savunulmuştu.

Niyazi'ye yönelik saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum