Afganistan'da cuma namazı sırasında camiye bombalı saldırı

Afganistan'da cuma namazı sırasında camiye bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir cami cuma naması sırasında bombalı saldırıya hedef oldu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir cami cuma naması sırasında bombalı saldırıya hedef oldu.

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu rapor edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Kabil şehrinin batısındaki Karti Çar bölgesinde bulunan Şir Şah Suri Camii'ne yönelik bir bombalı saldırı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre saldırıda dört kişi ölürken altı kişi de yaralandı. Ölenler arasında caminin imamının da olduğu ifade ediliyor.

Saldırıya, camiye yerleştirilen bir el yapımı patlayıcının sebep olduğu öne sürülüyor.

Saldırıda öldürülen imam Azizullah Muflih, ABD işgaline karşı yaptığı açıklamalarla biliniyordu.

basliksiz-1-031.jpg

Kabil'de bir imam suikasta hedef olmuştu

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Vezir Ekber Han Camisi'ne 2 Haziran'da düzenlenen bombalı saldırıda ülkenin önemli din adamlarından, imam Muhammed Ayaz Niyazi ile bir kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD Amak Ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti. Açıklamada Niyazi'nin el yapımı patlayıcıyla hedef alınarak öldürüldüğü ifade edilmişti.

Camiye yerleştirilen bombanın, akşam namazı sırasında patlatılmasıyla gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Niyazi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Saldırıdan sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan Taliban, saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Öldürülen imam Ayaz Niyazi, Kabil hükümetine yönelik eleştirileri ile biliniyordu ve Afganistan'ın muhafazakar çevrelerinde etkin bir isim olarak tanınıyordu.

ABD-Taliban anlaşması sonrası Afganistan’da ses getirecek nokta saldırılarda artış yaşandı. Yerel kaynaklar bu saldırıların, ABD istihbaratı CIA destekli Kabil yönetimi istihbarat birimi tarafından gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.