Afganistan'da eski Alimler Konseyi başkanına suikast

Afganistan'da eski Alimler Konseyi başkanına suikast

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, ülkenin önde gelen İslami isimlerinden biri daha suikast sonucu öldürüldü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, ülkenin önde gelen İslami isimlerinden biri daha suikast sonucu öldürüldü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Kunduz Alimler Konseyi eski başkanı olan ve Kabil'de şeriat ve Arapça alanında dersler veren Feyz Muhammed Fayiz, başkent Kabil'de sabah namazına gittiği sırada vurularak öldürüldü.

Saldırının kimliği belirlenemeyen iki saldırgan tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Muhammed Fayiz, Kabil hükümetine yönelik eleştirileriyle bilinen bir isimdi. Fayiz, son olarak Herat şehrinde Kabil hükümetine yönelik sert eleştirileriyle gündeme gelen vaiz Muciburrahman Ensari'yi savunduğu açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

İslami isimlere suikastlar sürüyor

Daha önce Afganistan'da Taliban ile barış yapılmasını savunan ve Kabil hükümetini eleştiren birçok isim suikasta uğramıştı.

Bunlar arasında en çok dikkat çeken isimler, Afganistan'daki muhafazakar kesim tarafından benimsenen iki imam, Ayaz Niyazi ve Azizullah Muflih, barış aktivistlerinden olan Dr. Abdulbaki Emin, İslami sivil toplum kuruluşlarının en önde gelenleri arasında yer alan 'Cemiyet-i Islah'ın lideri Muhammed Atıf ve Kabil Üniversitesi Şeriat Fakültesi Öğretim Üyesi Mubaşir Müslimyar'dı.

Bu isimlere yönelik saldırıların bir kısmını IŞİD üstlenmişti.

2020 yılının Ekim ayında, Kabil hükümetinin üst düzey isimlerinden olan, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Emrullah Salih, Kabil şehrinin güvenliğini bizzat üstlendiğini duyurmuştu. Salih'in görevi üstlenmesinin ardından saldırılarda ciddi bir artış yaşandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum